Gesloten bronsystemen

Bij een gesloten bronsysteem wordt door middel van de aangebrachte bodemcollector de temperatuur van de bodem opgenomen om daarmee een woning/gebouw te koelen en/of te verwarmen.

Als de boring is aangebracht, starten voor ons de werkzaamheden en kunnen wij het horizontale leidingwerk aanleggen. Met onze midikraan graven wij het traject van de boring naar het gebouw.

De bronleidingen worden met elektrolassen op eventuele hulpstukken of verdelers gelast.

Op het moment dat alle boringen aangesloten zijn, bieden wij nog de mogelijkheid om het systeem door ons te laten vullen met een antivries (Glycol) en het systeem te laten spoelen en ontluchten. Wij hebben hiervoor een zelfgebouwde container met een ingebouwde spoelinstallatie. Draait het systeem op alleen water, dan adviseren wij het systeem in ieder geval te laten spoelen en ontluchten om eventuele vuiligheid er uit te spoelen.

Wij bieden bij het maken van gesloten bron systemen verschillende diensten aan. Zowel het aansluiten van individuele boringen tot grotere projecten.

 

Bij de gesloten bronsystemen zijn de volgende opties toepasbaar:

  • Tychelmann systemen, hier worden verdelers mee uitgespaard en wordt er gewerkt met T-stukken in de grond, zodat elke boring de zelfde flow heeft.
  • Binnen verdelers, hier worden alle boringen direct naar binnen gebracht en wordt op de gewenste positie een verdeler aangebracht waar de boringen op aangesloten worden. Zo heeft u altijd zicht op de flow van uw bron.
  • Verdeler in een put, hier wordt op de vooraf bepaalde locatie een verzamelput met daarin een verdeler ingegraven waar de boringen naartoe gebracht worden. Vanaf de put worden er twee leidingen naar binnen gemaakt (aanvoer/retour).

 

Gesloten systemen

Gesloten systemen aanleggen is meer dan machines aan het werk zetten. Het begint met een juiste inventarisatie van de wensen en mogelijkheden. Wij zullen, indien gewenst, een adviserende rol aannemen. Wanneer alle zaken duidelijk zijn, leggen we dit vast in een plan en gaan we van start. Wij ondersteunen u van A tot Z.

Heeft u vragen over gesloten bronsystemen? Neem dan contact met ons op.